"Înșeală" sau "înșală"?

publicat acum 6 ani de

Utilizăm adesea acest verb în limba română, însă există întotdeauna dubii în ceea ce-i privește forma sa pentru persoana a III-a singular, Indicativ prezent. El se înșală sau se înșeală

Dacă aruncăm o privire într-un dicționar vom vedea că forma corectă pe care acesta o și recomandă este înșală, nicidecum altfel: situație similară cu a așeza, unde folosim așază și nu așează.

Prin urmare, 

Corect: Înșală

Greșit: Înșeală

Cuvinte cheie:
  • Ultimele întrebări

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Florin

Florin Gherheș

Primul meu contact cu "Cum se scrie?" a fost în momentul în care citeam un articol interesant (era articolul despre „Abracadabra” postat de Mihai Zinculescu – cu aproximativ un an de zile în urmă). Părându-mi-se foarte interesant articolul, am început să cercetez întreg site-ul, citind articol după articol. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea Mihai aici. Știam, desigur, și de aplicație (pare-mi-se că de la știri) și am zis că e ceva wow. Așa am ajuns să văd că pe atunci Mihai avea nevoie de colaboratori. Am îndrăznit și l-am rugat să îmi permită și mie să postez pe această pagină. Fiind și în domeniu și studiind la o facultate de litere, am considerat această ocupație perfectă pentru mine. Cercetând anumite probleme, am ajuns să cunosc și eu mult mai multe despre frumoasa și uneori încâlcita noastră limbă.

Distribuie pe Facebook