Care este opusul lui opus? Află răspunsul

publicat acum 5 ani de
Care este opusul lui opus? Află răspunsul

Zilele trecute am abordat teme precum 10 Expresii Românești și Originile lor și 10 Greșeli de Vorbire Frecvente. Azi schimbăm registrul.

Prima dată când m-am întrebat „care este opusul lui opus” a fost în timpul orei de matematică. Era o lecție despre numerele opuse (bineînțeles). La matematică, opusul lui -7 este 7, iar opusul opusului lui -7 este tot -7. Simplu. Problema (mai mult pshihologică) apare atunci când trecem întrebarea de la matematică la română: Care este opusul lui opus? (sau mai simplu: care este antonimul lui opus).

Opusul lui opus este identic / asemanator / similar.

Am pus această întrebare mai multor oameni. Câțiva au știut antonimul. Restul nu cred că nu au știut, ci cred că i-a blocat întrebarea. Vă rog să puneți și voi această întrebare altora și să lăsați comentarii cu ce au răspuns :)

Am și eu o întrebare: de ce dicționarele online de antonime nu au în baza de date și cuvântul opus..? Poate ajunge și acest articol pe ecranul unui webmaster și va adăuga în baza de date acest cuvânt „buclucaș”.

Ca să nu fie prea scurt acest articol, am mai căutat pe internet și am găsit-o pe „sora” acestei întrebari. Întrebare: „care este sinonimul lui sinonim?”.

Răspunsul este identic cu cel de sus :)

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Mihai

Mihai Zinculescu

Am început proiectul „Cum se scrie?” la începutul anului 2015, dintr-o joacă, mai mult pentru mine. Scânteia ideii s-a aprins în timp ce vorbeam pe chat cu o colegă de clasă și am constatat că nici eu nici ea nu știam cum e corect un anumit cuvânt. După lansarea aplicației, în mai puțin de două zile, aceasta ajunsese la peste 20.000 de descărcări. Următorul pas este să ajungem cea mai mare comunitate de limba română!

Distribuie pe Facebook