Virgula între subiect și predicat?

publicat acum 5 ani de
Virgula între subiect și predicat?

În ceea ce privește subiectul și predicatul (părțile principale de propoziție), trebuie să fim atenți la un detaliu foarte important. Dacă se află în imediata vecinătate,  între ele nu se pune niciodată virgulă. Dacă între ele, în schimb, există și alte elemente, virgula poate apărea, desigur.

De exemplu: „Elevul, învață bine” este greșit.  Corect este: „Elevul învață bine”, dar: „Ștefan cel Mare, domnitorul Moldovei, a fost iubit de poporenii lui". Într-adevăr, dacă există elemente incidente care antrenează explicarea unei noțiuni din acea propoziție, fie că vorbim despre subiect sau predicat, acestea pot fi încadrate între virgule. 

Alte exemple:  „Ana, fata cea mare a doamnei Popescu, învață bine.”sau „Acest telefon, cel pe care mi l-am dorit atât de mult, îmi place enorm!”.

După cum puteți vedea există situații în care putem pune virgulă între subiect si predicat. Trebuie doar să fim atenți când ni se permite acest lucru.

Cuvinte cheie:
  • Ultimele întrebări

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Florin

Florin Gherheș

Primul meu contact cu "Cum se scrie?" a fost în momentul în care citeam un articol interesant (era articolul despre „Abracadabra” postat de Mihai Zinculescu – cu aproximativ un an de zile în urmă). Părându-mi-se foarte interesant articolul, am început să cercetez întreg site-ul, citind articol după articol. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea Mihai aici. Știam, desigur, și de aplicație (pare-mi-se că de la știri) și am zis că e ceva wow. Așa am ajuns să văd că pe atunci Mihai avea nevoie de colaboratori. Am îndrăznit și l-am rugat să îmi permită și mie să postez pe această pagină. Fiind și în domeniu și studiind la o facultate de litere, am considerat această ocupație perfectă pentru mine. Cercetând anumite probleme, am ajuns să cunosc și eu mult mai multe despre frumoasa și uneori încâlcita noastră limbă.

Distribuie pe Facebook