"Vanilat" sau "vanilinat"

publicat acum 6 ani de

Ei bine, cum este corect? Cu siguranță ați întâlnit ambele forme, dar totuși, care este cea pe care trebuie să o utilizăm?

Țin să vă anunț că ambele sunt corecte, dar înseamnă lucruri diferite. 

Zahărul vanilat este obținut prin măcinarea unui baton de vanilie și amestecarea lui cu zahăr, în timp ce zahărul vanilinat este obținut chimic, dintr-o substanță numită vanilină (care poate fi extrasă din planta de vanilie sau creată sintetic). Prin urmare, este recomandată utilizarea zahărului vanilat, întrucât  este obținut din vanilie naturală.

Așadar, ambele forme sunt corecte, însă au sensuri diferite.

Cuvinte cheie:
  • Ultimele întrebări

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Florin

Florin Gherheș

Primul meu contact cu "Cum se scrie?" a fost în momentul în care citeam un articol interesant (era articolul despre „Abracadabra” postat de Mihai Zinculescu – cu aproximativ un an de zile în urmă). Părându-mi-se foarte interesant articolul, am început să cercetez întreg site-ul, citind articol după articol. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea Mihai aici. Știam, desigur, și de aplicație (pare-mi-se că de la știri) și am zis că e ceva wow. Așa am ajuns să văd că pe atunci Mihai avea nevoie de colaboratori. Am îndrăznit și l-am rugat să îmi permită și mie să postez pe această pagină. Fiind și în domeniu și studiind la o facultate de litere, am considerat această ocupație perfectă pentru mine. Cercetând anumite probleme, am ajuns să cunosc și eu mult mai multe despre frumoasa și uneori încâlcita noastră limbă.

Distribuie pe Facebook