Nu „se merită” să scriem greșit!

publicat acum 8 ani de
Nu „se merită” să scriem greșit!

Dacă ceva este rentabil pentru noi spunem că "merită" să facem acel lucru, nu? Ei bine, așa ar trebui să fie. Problema este, că în locul acestui verb impersonal ( în contextul de față), a apărut o formulare nouă în vorbire, cu pronume reflexiv și mă refer aici la acest "se merită".

Atentie, această formulă este greșită! Singura variantă corectă și acceptată este aceasta: "Merită să încerci" și nu "Se merită să încerci"

Prin urmare, "merită" să știm să ne exprimăm corect și de aceea, trebuie să evităm folosirea lui "se merită"! 

Cuvinte cheie:
  • Ultimele întrebări

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Florin

Florin Gherheș

Primul meu contact cu "Cum se scrie?" a fost în momentul în care citeam un articol interesant (era articolul despre „Abracadabra” postat de Mihai Zinculescu – cu aproximativ un an de zile în urmă). Părându-mi-se foarte interesant articolul, am început să cercetez întreg site-ul, citind articol după articol. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea Mihai aici. Știam, desigur, și de aplicație (pare-mi-se că de la știri) și am zis că e ceva wow. Așa am ajuns să văd că pe atunci Mihai avea nevoie de colaboratori. Am îndrăznit și l-am rugat să îmi permită și mie să postez pe această pagină. Fiind și în domeniu și studiind la o facultate de litere, am considerat această ocupație perfectă pentru mine. Cercetând anumite probleme, am ajuns să cunosc și eu mult mai multe despre frumoasa și uneori încâlcita noastră limbă.

Distribuie pe Facebook