Duce-te-ai la „Cuca Măcăii”!

Duce-te-ai la „Cuca Măcăii”!

Aţi fost vreodată la Cuca Măcăii?

Am auzit această expresie la bunica, era o înjurătură la adresa pisicilor sau a câinilor!

Am dat un „search” pe google şi am descoperit că, „Cuca” ar fi o comună din judeţul Argeş. Pe vremuri, Măcăi era comună iar Cuca un sat ce făcea parte din această comună, de aici şi denumirea de Cuca Măcăii. Anumiţi istorici susţin că numele comunei ar veni de la o ferestruică („cucă”) din podul caselor construită pentru a intra lumina soarelui!

Sătenii de la Cuca nu dau prea multe explicaţii pentru această denumire însă au câteva expresii ce au devenit cunoscute, legate de localitate: „Femeile de la Cuca fac mămăliga cât nuca.”, „De unde eşti? De la Cuca, unde-i mămăliga moca, şi o păzeşte că să nu-o mănânce curca.”

Ar mai fi o localitate „Cuca” prin Galaţi dar nu are legătură cu cea care a devenit cunoscută.

  • Ultimele întrebări

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Mihai

Mihai Zinculescu

Am început proiectul „Cum se scrie?” la începutul anului 2015, dintr-o joacă, mai mult pentru mine. Scânteia ideii s-a aprins în timp ce vorbeam pe chat cu o colegă de clasă și am constatat că nici eu nici ea nu știam cum e corect un anumit cuvânt. După lansarea aplicației, în mai puțin de două zile, aceasta ajunsese la peste 20.000 de descărcări. Următorul pas este să ajungem cea mai mare comunitate de limba română!

Distribuie pe Facebook