Cum să fii As în sesiune

publicat acum 7 ani de
Cum să fii As în sesiune

Bună, astăzi vom vorbi despre cum să înveți cel mai bine în sesiune; pentru mine a funcționat întotdeauna următoarea schemă :

1 Nu ești o mașină de scris Fii atent la curs! Majoritatea cursurilor sunt  în format tipărit, rogă-ți profesorul să-ți dea unul dintre aceste formate (.pdf, carte,  ppt sau fotocopiate)    

2 Fii atent la curs și pune cât mai multe întrebări. Nu este nicio rușine să pui întrebări,  rușinea de a pune o întrebare durează câteva secunde, neștiința durează o viață. Tu alegi ! Poate fi jenant  să pui întrebări în fața colegilor sau unui profesor exigent - într-un final vei vedea, chiar si cel mai exigent profesor apreciază un student interesat de cursul lui.  Nu uita, profesorii sunt și ei tot oameni.

3 Ia notițe  pe scurt și la obiect. Nu uita, ai cursul tipărit așa că nu are nici un sens să scrii mecanic. Apoi compară notițele și cursul și vezi ce au în plus notițele tale, ce noutate aduc ; de obicei notițele tale sunt într-un limbaj accesibil; compară limbajul folosit de tine cu cel din curs și vezi care sunt termenii specializați pentru disciplina respectivă. Învață să-i stăpânești! O metodă bună de a face asta este să compari două cursuri sau două cărți pe același subiect.

4 . Opțional te poți înregistra când citesti cursul. Majoritatea dintre noi avem telefoane mobile inteligente. Hai să le folosim inteligent. S-ar putea să îți aduci aminte de perioada copilăriei, când ascultai basme pe casetă sau pe CD. "Păcălește"-ți  mintea să creadă ca urmează să faci ceva plăcut și chiar se poate dovedi mult mai plăcut.

5.Recitește cursul, de cel puțin două ori, înainte de examen, dar nu încerca să memorezi mecanic. Dacă totuși ești tentat să o faci iți garantez: minunea nu ține mai mult de trei zile în cazurile fericite. Prin urmare, nu îți recomand memorarea mecanică pe termen lung sau la materiile cu multe credite.

6 Descoperă care iți este stilul de invățare. Poate ai un stil vizual, auditiv, kinestezic, etc. Studiază pe internet care sunt metodele de învățare care corespund stilului tău de învațare. Vei fi cu siguranță surprins când vei descoperi cât de ușor poate fi.

Nu uitați, acestea sunt strategiile mele, prin urmare metode subiective de a vedea lucrurile. Dacă aveți alte metode, lăsați-ne comentarii. Ne-ar face mare plăcere să auzim idei noi!

Cuvinte cheie:
Distribuie pe Facebook