Ce înseamnă MVP?

publicat acum 6 ani de
Ce înseamnă MVP?

Mai mult ca sigur, dragi cititori, ați întâlnit cel puțin o dată aceast acronim: MVP, prin expresii de genul: ”You are the MVP” , des întâlnite ca: "Yo da MVP", inițial folosit de vorbitorii de engleză din SUA, dar care începe să fie din ce în ce mai folosit și pe la noi.

Ce înseamnă MVP? Most Valuable Player, adică "cel mai valoros jucător".

Inițial era folosit îndoar în sport și pe urmă și în spațiul gamingului, ca semn de apreciere pentru jucătorii care aveau rezultate bune.Este interesantă evoluția lui,  cum acest termen, devine prin extensie semnatică un soi de apreciere pe o scară largă: "varolos", "bun" , "talentat". Trebuie de asemenea menționat că acest acronim nu se poate folosi în cadrul unei discuții formale, oficiale, ci doar în cadrul celor informale, "între prieteni" cum am zice noi.

Chiar dacă am adus în discuție un termen străin, o fac întrucât observ pe zi ce trece cum vocabularul tinerilor de azi este din ce în ce mai „condimentat” de cuvinte străine, în special englezisme, de cele mai multe ori pentru amuzament și de aceea consider necesară o abordare a acestora.

  • Ultimele întrebări

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Florin

Florin Gherheș

Primul meu contact cu "Cum se scrie?" a fost în momentul în care citeam un articol interesant (era articolul despre „Abracadabra” postat de Mihai Zinculescu – cu aproximativ un an de zile în urmă). Părându-mi-se foarte interesant articolul, am început să cercetez întreg site-ul, citind articol după articol. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea Mihai aici. Știam, desigur, și de aplicație (pare-mi-se că de la știri) și am zis că e ceva wow. Așa am ajuns să văd că pe atunci Mihai avea nevoie de colaboratori. Am îndrăznit și l-am rugat să îmi permită și mie să postez pe această pagină. Fiind și în domeniu și studiind la o facultate de litere, am considerat această ocupație perfectă pentru mine. Cercetând anumite probleme, am ajuns să cunosc și eu mult mai multe despre frumoasa și uneori încâlcita noastră limbă.

Distribuie pe Facebook