Care este opusul lui "deja vu"?

publicat acum 7 ani de
Care este opusul lui

Probabil fiecăruia îi este cunoscută expresia  de deja-vu. Conform DEX, DÉJÀ-VU s. n. (Franțuzism) Impresie intensă, în fața unei situații prezente, de a fi fost trăită în trecut. Ei bine, noi vom expune în cele ce urmează opusul acestui termen, adică atunci când ne referim la un lucru pe care nu l-am văzut niciodată înainte.  

Dacă deja-vu se referă la ceva ce am văzut înainte, pentru situația în care vorbim despre ceva ce nu am văzut niciodată vom folosi "jamais-vu". (jamais = niciodată; vu = văzut)

Cuvinte cheie:
  • Ultimele întrebări

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Florin

Florin Gherheș

Primul meu contact cu "Cum se scrie?" a fost în momentul în care citeam un articol interesant (era articolul despre „Abracadabra” postat de Mihai Zinculescu – cu aproximativ un an de zile în urmă). Părându-mi-se foarte interesant articolul, am început să cercetez întreg site-ul, citind articol după articol. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea Mihai aici. Știam, desigur, și de aplicație (pare-mi-se că de la știri) și am zis că e ceva wow. Așa am ajuns să văd că pe atunci Mihai avea nevoie de colaboratori. Am îndrăznit și l-am rugat să îmi permită și mie să postez pe această pagină. Fiind și în domeniu și studiind la o facultate de litere, am considerat această ocupație perfectă pentru mine. Cercetând anumite probleme, am ajuns să cunosc și eu mult mai multe despre frumoasa și uneori încâlcita noastră limbă.

Distribuie pe Facebook