Boala numită „selfiție”

publicat acum 9 ani de
Boala numită „selfiție”
Ce crezi, te-ai regăsi printre cei ce suferă de o asemenea maladie? Probabil, probabil că nu. Ca să fii sigur, trage un ochi la următoarele simptome:
  • carențe de atenție, cam peste tot în jurul tău (ai grijă să nu dai în gropi)
  • superficialitate atât la lucru cât și în relațiile cu cei din jur (afectează prietenia și îi degradează valoarea)
  • „rămâi cu buza umflată”, la propriu, așteptând să-ți arcuiești buzele și să te infiltrezi în alte selfie-uri (riști să arăți ridicol)
  • consumul excesiv de imagine (îți promovezi fiecare outfit, fie el vintage ori nu)
  • te focalizezi mai mult pe aparență și pierzi esența, înviind opiniile săracului M.K. (Mihail Kogălniceanu)
Te vei întreba: am înnebunit? O să-mi treacă vreodată? Putem noi, ca oameni, să scăpăm de mania „selfiției”? :) Da! Trebuie. Viitorul omenirii depinde de asta! Să vorbim despre istoria „selfiției”. Originea cuvântului pleacă de la termenul englezesc „self”, din preacunoscutul „myself”, adica tu, cu ceea ce ține de tine. Aceasta indică apariția ta obligatorie în „selfie” și și faptul că tu manevrezi „ustensila” (de regulă telefon, aparat foto). [caption id="attachment_984" align="alignleft" width="232"]Primul selfie Primul selfie[/caption] Primul „selfie” datează din, o să vă mirați, 1839, fotograful Robert Cornelius realizând prima poză de tip autoportret. Se spune că astronautul Buzz Aldri l-a urmat în 1966, făcându-și o fotografie în spațiu. Ce mai americani! În 2002, un australian „turmentat” a inventat denumirea de „selfie” (pe un forum), iar în 2013 a devenit „cuvântul anului”. Oamenii...! Iar premiul, pentru cel mai repostat selfie îi revine lui... Ellen DeGeneres, pentru poza cu mulțimea de celebrități de la Oscarurile din 2014. Cea mai „bolnavă” persoană este considerată Kylie Jenner, cu cele 451 de selfie-uri . Dar, stați! Alex Chacon a fost și el „infestat”, făcând video-selfie-uri în 36 de țări. Tratamentul este drastic, dar necesar: lăsați-vă! Deschideți ochii și priviță minunile naturii, savurață-vă cafeaua de dimineață, reveniță la aprecierea esenței! Fiță liberi și fericiță, fără a vă lăsa dominață de Imperiul Selfie! Umanitate... „carpe diem”!
  • Ultimele întrebări

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Mihai

Mihai Zinculescu

Am început proiectul „Cum se scrie?” la începutul anului 2015, dintr-o joacă, mai mult pentru mine. Scânteia ideii s-a aprins în timp ce vorbeam pe chat cu o colegă de clasă și am constatat că nici eu nici ea nu știam cum e corect un anumit cuvânt. După lansarea aplicației, în mai puțin de două zile, aceasta ajunsese la peste 20.000 de descărcări. Următorul pas este să ajungem cea mai mare comunitate de limba română!

Distribuie pe Facebook