5 motive să citești cărți foarte bune

publicat acum 7 ani de
5 motive să citești cărți foarte bune

Astăzi ne-am gândit să vorbim puțin despre lectură: de ce este bine să citești tot timpul, să îți cumperi sau să împrumuți cărți și să te delectezi cu ele. Cititul e pentru mulți o plăcere. Pentru alții, o corvoada. Norocul e că, în zilele noastre, regizorii se mai ocupă și cu realizarea cinematografică a unor cărți deja celebre. Dar e de ajuns să vezi filmul? Iată doar câteva motive, întemeiate, pentru a alege lectura. 

1. Cititul e un proces mental activ. Spre deosebire de televizor, cărţile te obligă să îţi foloseşti creierul. Citind, gândeşti mai mult şi devii mai deştept. Spre deosebire de citirea unei reviste sau unor articole care conţin bucăţi mici de informaţii, cărţile te obligă să fii focusat pe ce citeşti perioade lungi de timp.


2. Cu cât citești mai mult cu atât vorbești mai bine și citești mai repede. Este ca mersul pe bicicletă: cu cât te antrenezi mai mult,  cu atât mergi mai mult.


3. Cititul este relaxant. Plus că reduce stresul.


4. Ți s-a întâmplat vreodată la vreo petrecere sau să ieși în oraș și să te plictisești? Să nu găsești nimic nou de spus sau să nu ai ce vorbi cu interlocutorii tăi? Asta poate fi inconfortabil. Dacă da, citește mai mult. Nu cred că există oameni cu care să nu ai ce vorbi. Trebuie doar să știi cum să vorbești și ce să vorbești. Și citind mai mult înveți lucruri interesante pe care le poți povesti mai departe.


5. Este ieftin. Găsești cărți noi de la câțiva lei. Sau te înscrii la o bibliotecă publică, unde ai acces gratuit la mii de cărți (dar trebuie să o citești mai repede, ca să nu îți expire abonamentul). Iar acum, propun să ne întoarcem cu toții la lectură, da? :)

  • Ultimele întrebări

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Mihai

Mihai Zinculescu

Am început proiectul „Cum se scrie?” la începutul anului 2015, dintr-o joacă, mai mult pentru mine. Scânteia ideii s-a aprins în timp ce vorbeam pe chat cu o colegă de clasă și am constatat că nici eu nici ea nu știam cum e corect un anumit cuvânt. După lansarea aplicației, în mai puțin de două zile, aceasta ajunsese la peste 20.000 de descărcări. Următorul pas este să ajungem cea mai mare comunitate de limba română!

Distribuie pe Facebook