7 motive pentru o copilărie fără Halloween

publicat acum 7 ani de
7 motive pentru o copilărie fără Halloween


    Delincvența


  • Numărul actelor de violență înregistrate în SUA și Canada în noaptea de Halloween este dublu în comparație cu oricare altă noapte. Toată această atmosferă macabră pe care noaptea de Halloween o încurajează și o antrenează nu face decât să susțină desfășurarea a astfel de acte. De ce să încurajăm și în România astfel de fapte?


  • Manipularea  comercială


  • Într-adevăr, acest fapt este ușor observabil , iar probabil mulți dintre dumneavoastră puteți sesiza cum, cu ajutorul unor reclame, marile corporații reușesc să manipuleze masele prin produsele lor specifice. Chiar și așa, numărul achizițiilor în această perioadă crește substanțial. Tehnica este simplă: folosindu-se de nume foarte populare din media (filme, animații, seriale etc., aceștia reușesc să convingă un număr foarte mare de clienți.

  • Identitate și surogat


  • Trebuie să fim conștienți, în primul rând, că românii au o cultură bogată  și plină de tradiții. Săptămâna aceasta s-a sărbătorit Sfântul Dumitru.  Curând vom sărbătorii pe Sfinții Mihai și Gavril. Iată cum aceste sărbători care țin de cultura noastră deja de sute de ani vor fi ușor, ușor înghițite de această „sărbătoare” care nu face altceva decât să încurajeze violența și macabrul. Puțin câte puțin, tradiția dispare în favoarea promovării unor valori inexistente în cultura noastră. Dacă am dori să ne consolidăm identitatea națională și să ieșim în evidență prin valoarea noastră ca popor,  ar trebui să ne axăm mai mult pe ceea ce avem deja în popor. Jocul Călușarilor, hora, mersul cu colindul, toate sunt tradiții frumoase din ce în ce mai negate și estompate de valul globalizării care pare să ne ia mințile.

  • Simboluri


  • Deși se încearcă o ameliorare a sentimentului  morbid transmis de acest eveniment, se pare că tinerii, dar mai ales copiii (și vorbim aici chiar de vârste fragede) optează pentru înfățișări cât mai macabre. Cultul morții pare să fi pătruns în entertainment ca niciodată. Acomodarea cu aceste stări nu face decât să menajeze o gândire total nesănătoasă și probabil provocatoare de dezastre mai târziu.

  • Anti-educație


  • După cum bine știți, Halloweenul nu poate exista fără purtarea celebrelor costume. Purtătorul de costum trebuie să intre în pielea personajului. Partea proastă este că majoritatea optează pentru utilizarea costumelor de personaje negative, încercând și preluarea mentalității malefice pe care costumele/personajele le inspiră.  Partea cea mai rea aici este că școala promovează aceste deghizări și nu face decât să încurajeze indirect preluarea acestor mentalități nesănătoase.

  • Lipsa valorii


  • Ceea ce este cel mai trist în toată această poveste este faptul că mai bine de trei sferturi din costumele de Halloween nu sunt decât personaje inspirate din filme și producții comerciale, fără pic de substrat. Altfel spus: Halloween este o materializare nereușită a Hollywood-ului. Chiar dacă unele filme au și altceva de transmis decât violență si sexualitate, fiți siguri că un copil care abia a început să se formeze nu va înțelege totalmente despre ce este vorba într-un film cu substrat moral. El se va bucura doar de violența și imaginile „explozive” ale unui film.

  • Credință


  • Da, dacă suntem creștini adevărați, nu putem promova această sărbătoare.  Ceea ce promovează acest eveniment în mod direct este, evident, împotriva moralității creștine. Educația impregnată de astfel de impedimente nu va avea decât de suferit. Poate nu este atât de evident, dar mintea unui copil este mult mai ușor coruptibilă, iar manipularea mult mai ușor de realizat. 


    În concluzie, nu cred că această „sărbătoare” (dacă se poate numi așa pe românește) este una benefică pentru copiii noștri. Trebuie să avem în vedere toate aspectele înainte să ne avântăm în practicarea unor asemenea obiceiuri. Nu uitați, formarea tinerilor este foarte importantă, iar cu cât aceștia au o vârstă mai fragedă, cu atât sunt mai predispuși la preluarea unor valori și crezuri poate chiar în mod inconștient. Să ne avem grijă, deci, de cei mici. Să nu uităm că aceștia vor însemna viitorul societății noastre!


Sursa: activenews.ro  

Cuvinte cheie:

URMĂREȘTE-NE!

Despre autor - Florin

Florin Gherheș

Primul meu contact cu "Cum se scrie?" a fost în momentul în care citeam un articol interesant (era articolul despre „Abracadabra” postat de Mihai Zinculescu – cu aproximativ un an de zile în urmă). Părându-mi-se foarte interesant articolul, am început să cercetez întreg site-ul, citind articol după articol. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făcea Mihai aici. Știam, desigur, și de aplicație (pare-mi-se că de la știri) și am zis că e ceva wow. Așa am ajuns să văd că pe atunci Mihai avea nevoie de colaboratori. Am îndrăznit și l-am rugat să îmi permită și mie să postez pe această pagină. Fiind și în domeniu și studiind la o facultate de litere, am considerat această ocupație perfectă pentru mine. Cercetând anumite probleme, am ajuns să cunosc și eu mult mai multe despre frumoasa și uneori încâlcita noastră limbă.

Distribuie pe Facebook